Activiteiten

Op Bike MOTION Benelux kun je veel meer dan alleen de nieuwste fietsen en onderdelen bekijken, je kunt er vooral veel doen. Hieronder een overzicht van de activiteiten die werden georganiseerd tijdens de 21ste editie van Bike MOTION in oktober 2016. Houd onze Facebookpagina de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom de volgende editie in 2018. Zo blijf je goed op de hoogte over alles wat er te doen is op de beurs. 

awardsBike MOTION Awards

Op Bike MOTION vind je tal van nieuwe, innovatieve producten en diensten, maar welke springt er het meest uit? In zeven verschillende categorieën werden in 2016 voor de derde keer de Bike MOTION Awards uitgereikt. De exposanten op de beurs konden hun producten insturen en een vakjury bepaalde welke producten uiteindelijk genomineerd waren.

iCycle Mountainbike Parcours

iCycleMidden op Bike MOTION waan je je in de bergen en de bossen op het spectaculaire en fraai aangeklede mountainbiketestparcours. Het circuit is in 2016 aangelegd door het bedrijf iCycle. Op het parcours testten bezoekers mountainbikes van verschillende exposanten. Special features waren een rockgarden met echte rotsen, een hoge steiger voor een beklimming en een spannende tunnel die alle zintuigen prikkelt. iCycle had ook een eigen stand op het parcours. Verder vond je op het mountainbikeparcours ook Mavic/Canyon, Grace Bikes, Shimano, Specialized en Giant. 

Op het mountainbikeparcours mag er pas gefietst worden vanaf 12 jaar oud en je moet minimaal 1.50 meter zijn. Kinderen van 12 tot 16 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene op het parcours. Vanaf 16 tot 18 jaar mag er wel zelfstandig worden gefietst, maar moet er wel een ouder of begeleider een vrijwaringsverklaring tekenen. Bij het parcours hangen de huisregels, lees deze goed voor je je inschrijft.

profrennersWie kun je allemaal tegen het lijf lopen?

Op Bike MOTION lopen tal van bekende profwielrenners, oud-renners, ploegleiders, andere bekende fietsers (denk bijvoorbeeld aan mountainbikers), bekende soigneurs, sportpresentatoren, sportfotografen en tv-commentatoren rond. Ben je benieuwd wie er op de vorige editie in 2016 aanwezig waren? » Check dan snel het overzicht!


Ambacht

Ambacht werkplaats

In Hal 11 lag de werkplaats van verschillende zelfbouwers. Hier kon je het ambacht van fietsenmakers van dichtbij bekijken en waren framebouwers live aan het werk. Daarnaast was er een theater waar ze persoonlijk vertelden over hun kunsten. Zo leerden bezoekers meer over hoe je wielen moet spaken, een frame moet bouwen en kregen zij alle ins & outs over spuiten en dippen. 

adventureAdventure Area

Stand 9.A020 was de Adventure Area en stond bol van de avontuurlijke ervaringen die werden gedeeld door verschillende sprekers. Ervaringsdeskundigen vertelden over tochten die van de begane paden afgaan. Ook waren er verschillende sessies over bikepacking. Zo kwam je te weten hoe jij voor jouw komende uitdagingen zo efficiënt mogelijk alles mee kunt nemen en wat je echt niet kunt missen tijdens een tocht. Tevens werden er bijzondere films vertoond.

Personal BestBikefitting lab

Een goede fietshouding zorgt voor meer fietsplezier. Je voorkomt blessures en het zorgt ervoor dat je meer uit jezelf kunt halen op de fiets. In het Bikefitting Lab stonden verschillende ‘bikefitters’ die een gratis fietsmeting kunnen uitvoeren en je lieten zien hoe belangrijk je voeten zijn. De Personal Best master classes in het theater waren daarnaast erg leerzaam. Zo leerde je over de oorzaken en oplossingen van zadelpijn en gaf Wattbike presentaties over trainen op vermogen. Bezoek in 2018 ook het Bikefitting Lab voor de beste fietspositie! 

ZwiftZwift non-stop afstandrecord verbreken

ZwiftKen je Zwift al? De trainingssoftware die dezelfde technologieën als computerspellen gebruikt? Toegankelijk, mooie 3D-omgeving, maar vooral nooit alleen fietsen. Zwiftrider Derek Boocock van Team dZi heeft het Zwift non-stop afstandrecord verbroken (dit stond op 1609 km) in maximaal 72 uur. En dat deed hij op Bike MOTION! Hij begon op vrijdag 10.00 uur en finishte op maandagochtend. Uiteraard fietste hij voor het goede doel, de dZi Foundation. Een stichting die als missie heeft om duurzame verbeteringen aan te brengen in de kwaliteit van leven in Nepal. Team dZi organiseert op Zwift groepstrainingen vergelijkbaar met een wegtraining. 

Derek heeft zelf een interessante achtergrond, je leest er meer over op zwiftriders.com/the-hard-road/.

Ebikes testen

High speed e-bike testparcours

We snappen dat je als Bike MOTION-bezoeker echt niet op stads e-bikes zit te wachten. De high speed e-bike is daar dan weer een uitzondering op. Met maximum snelheden van 45 km per uur en knappe looks zijn deze fietsen ideaal voor woon-werkverkeer.

Natuurlijk wil je dit zelf een keer ervaren. Daarom stonden op Bike MOTION testfietsen van onder andere Bulls/Pegasus, Klever mobility, Qwic, Rayvolt e-bikes en Riesse und Muller klaar waar bezoekers een rit op konden maken op een lang parcours. Benieuwd of je in 2018 weer deze high speed e-bikes kan testen? Houd deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten!

Op het high speed e-bike parcours mag er getest worden vanaf 18 jaar, voor kinderen is dit helaas niet toegestaan.

Patrick Smit trialshow

Inmiddels ook een vertrouwd gezicht op Bike MOTION: trialrijder Patrick Smit. Hij verzorgde een spectaculaire mountainbike trialshow. Het blijft verbazingwekkend en knap wat deze man met zijn fiets kan!
Team LottoNL-Jumbo fandag

De officiële jaarlijkse Team LottoNL-Jumbo fandag vond in 2016 plaats op Bike MOTION Benelux. Hier kon je alle renners van de wielerploeg ontmoeten. We organiseerden daarnaast ook een toertocht. 


De grote Jan en Jannes show 

Ze zijn uitgegroeid tot jouw gastheren van Bike MOTION: showmasters Jan en Jannes! Voorheen was het hoofdpodium hun vaste domein, maar in 2016 maakten ze op meerdere plekken hun entree. Met een speciaal vervoersmiddel bewogen ze over de beurs en zorgden ze op de gekste plekken voor vermaak.


KNWU

UITREIKING KNWU borden aan de (para)Olympische medaillewinnaars

KNWU

Elk jaar krijgen wielerkampioenen die een podiumplaats hebben bemachtigd op een wereldkampioenschap of Olympische of Paralympische Spelen van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) een kampioensbord uitgereikt. In 2016
                                                                                        was dit op Bike MOTION!

Biercafe1Kwaremont Koerse Kaffee 

Kwaremont

Het vertrouwde Belgisch biercafé was in 2016 geadopteerd door het heerlijke biertje Kwaremont en kreeg daarom een nieuwe naam. Kwaremont zorgde naast een heerlijk koud biertje in samenwerking met de mannen van hetiskoers.nl dagelijks voor petje-op-petje-af-quizzen waar leuke prijzen mee te winnen waren. In het café kon je ook het 2-SPOKE wiel van dichtbij bekijken. Dit unieke wiel met slechts twee spaken ken je misschien wel van de Paralympics en het WK.

overige activiteitenOverige activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten waren er nog tal van andere activiteiten op de verschillende stands! Ook in 2018 zullen verschillende deelnemers weer gave activiteiten organiseren. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor de activiteiten op de komende editie van Bike MOTION Benelux.


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang in de aanloop naar de beurs een aantal e-mails met het allerlaatste beursnieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Facebook & Twitter

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, nieuwste producten en alles wat met Bike MOTION te maken heeft.

Volg Bike MOTION op Facebook
Volg Bike MOTION op Twitter