Activiteiten

Op Bike MOTION Benelux kun je veel meer dan alleen de nieuwste fietsen en onderdelen bekijken, je kunt er vooral veel dóen. Hieronder een overzicht van de activiteiten die werden georganiseerd tijdens de 21ste editie van Bike MOTION in oktober 2016. Houd onze Facebookpagina de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom de volgende editie in 2018. Zo blijf je op de hoogte over wat er allemaal te doen is op de beurs. 

awardsBike MOTION Awards

Op Bike MOTION vind je tal van nieuwe, innovatieve producten en diensten, maar welke springt er het meest uit? In zeven verschillende categorieën werden in 2016 voor de derde maal de Bike MOTION Awards uitgereikt. De exposanten op de beurs konden hun producten insturen en een vakjury heeft bepaald welke producten uiteindelijk genomineerd zijn.

iCycle Mountainbike Parcours

iCycleMidden op Bike Motion waan je je in de bergen en de bossen op het spectaculaire en fraai aangeklede mountainbike testparcours. Het circuit is in 2016 aangelegd door het bedrijf iCycle. Op het parcours testten bezoekers mountainbikes van verschillende exposanten. Special features waren een rockgarden met echte rotsen, een hoge steiger voor een beklimming en een spannende tunnel die alle zintuigen prikkelt. 

iCycle had ook een eigen stand op het parcours. Verder vond je op het mountainbike parcours ook Mavic/Canyon, Grace bikes, Shimano, Specialized en Giant. 

Op het MTB parcours mag er pas gefietst worden vanaf 12 jaar oud en je moet minimaal 1.50 meter zijn! Kinderen van 12 tot 16 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene op het parcours. Vanaf 16 tot 18 jaar mag er wel zelfstandig worden gefietst, maar moet er wel een ouder of begeleider een vrijwaringsverklaring tekenen. Bij het parcours hangen de huisregels, lees deze goed voor je je inschrijft.


profrennersWie kun je allemaal tegen het lijf lopen?

Op Bike MOTION lopen tal van bekende prof wielrenners, oud-renners, ploegleiders, andere bekende fietsers (denk aan bijvoorbeeld mountainbikers), bekende soigneurs, sportpresentatoren, sportfotograven, tv-commentatoren en noem het maar op rond! Ben je benieuwd wie er op de vorige editie aanwezig waren? » Check dan snel het overzicht!


Ambacht

Ambacht werkplaats

In Hal 11 lag de werkplaats van verschillende zelfbouwers. Hier kon je het ambacht van deze fietsenmakers van dichtbij bekijken. Naast dat deze mannen op de werkplaats echt aan het werk waren, was er ook een theater waar ze persoonlijk vertelden over hun kunsten. Zo leer je meer over hoe je wielen moet spaken, hoe je een frame moet bouwen en de kunst van het spuiten en dippen. Wat ook hel gaaf was: echte framebouwers live aan het werk! 

adventureAdventure Area

Stand 9.A020 was de Adventure Area die bol stond van de avontuurlijke ervaringen die werden gedeeld door verschillende sprekers. Ervaringsdeskundige vertelden over tochten die van de begane paden afgaan. Ook waren er verschillende sessies over bikepacking. Zo kom je te weten hoe jij voor jouw komende uitdagingen zo efficiënt mogelijk alles mee kunt nemen en wat je niet kunt missen tijdens een tocht. Tevens werden er bijzondere films vertoond.


Personal BestBikefitting lab

Een goede fietshouding zorgt voor meer fietsplezier. Je voorkomt klachten en blessures en het zorgt ervoor dat je meer uit jezelf kunt halen op de fiets. In het Bikefitting Lab staan verschillende ‘bikefitters’ die een gratis fietsmeting kunnen uitvoeren en die je laten zien hoe belangrijk je voeten zijn. De Personal Best master classes in het theater zijn stuk voor stuk leerzaam. Zo leer je over de oorzaken en oplossingen van zadelpijn en geeft Wattbike presentaties over trainen op vermogen. Bezoek in 2018 ook het Bikefitting Lab voor de beste fietspositie! 


ZwiftZwift non-stop afstand record verbreken

ZwiftKen je Zwift al? De trainingssoftware die dezelfde technologieën als computerspellen gebruikt? Makkelijk toegankelijk, mooie 3D-omgeving, maar vooral nooit alleen fietsen. Zwiftrider Derek Boocock van Team dZi heeft het Zwift non-stop afstand record verbroken (dit stond op 1609 km) in maximaal 72 uur. En dat deed hij op Bike MOTION! Hij begon op vrijdag 10.00 uur en finishte op maandagochtend! Uiteraard fietste hij voor het goede doel, de dZi Foundation. Een stichting die als missie heeft om duurzame verbeteringen aan te brengen in de kwaliteit van het leven in Nepal. Team dZi organiseert op Zwift groepstrainingen vergelijkbaar met een wegtraining.

Derek heeft zelf een interessante achtergrond, je leest er meer over op zwiftriders.com/the-hard-road/.


Ebikes testen

High speed e-bike testparcours

We snappen dat je als Bike MOTION bezoeker echt niet op stads e-bikes zit te wachten. De high speed e-bike is daar dan weer een uitzondering op. Met maximum snelheden van 45 km per uur en hele knappe looks zijn deze fietsen ideaal voor woon-werk verkeer.

Natuurlijk wil je dit zelf een keer ervaren. Daarom hebben we op Bike MOTION een lang parcours waar diverse merken zoals Bulls/Pegasus, Klever mobility, Qwic, Rayvolt e-bikes en Riesse und Muller hun testfietsen voor je klaar hebben staan. Benieuwd of je in 2018 weer deze high speed e-bikes kan testen? Houd deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten!

Op het high speed e-bike parcours mag er getest worden vanaf 18 jaar, kinderen zijn daar helaas niet toegestaan.


Patrick Smit trialshow

Inmiddels ook een vertrouwd gezicht op Bike MOTION: trialrijder Patrick Smit. Het blijft verbazingwekkend en knap wat deze man met zijn fiets kan. Durf jij het aan er onder te gaan liggen?
 

Team LottoNL-Jumbo fandag

De officiële jaarlijkse Team LottoNL-Jumbo fandag vond in 2016 plaats vinden op Bike MOTION Benelux. Hier kon je alle renners van de wielerploeg ontmoeten. We organiseerden ook een toertocht. Stuur aan stuur fietsen met nationale held Steven Kruijswijk? Op Bike MOTION ko!


De grote Jan en Jannes show 

Ze zijn uitgegroeid tot jouw gastheren van Bike MOTION: showmasters Jan en Jannes! Voorheen was het hoofdpodium hun vaste domein, maar in 2016 maakten ze op meerdere plekken hun entree. Met een speciaal vervoersmiddel bewogen ze over de beurs en zorgen ze op de gekste plekken voor vermaak.


KNWUKNWU borden uitreiking aan de (para)Olympische medaillewinnaars

KNWU

Elk jaar krijgen alle wielerkampioenen die een podiumplaats hebben gehaald op een wereldkampioenschap of Olympische of Paralympische Spelen van de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) een kampioensbord uitgereikt. Op zaterdag 22 oktober kon je hier bij zijn tijdens Bike MOTION!

Biercafe1Kwaremont Koerse Kaffee 

Kwaremont

Het vertrouwde Belgisch biercafé was in 2016 geadopteerd door het heerlijke biertje Kwaremont en kreeg daarom een nieuwe naam. Kwaremont zorgde naast een lekker koud biertje in samenwerking met de mannen van hetiskoers.nl dagelijks voor petje-op-petje-af-quizzen waar leuke prijzen mee te winnen waren! In het café kon je ook het 2-SPOKE wiel van dichtbij bekijken. Dit unieke wiel met slechts twee spaken ken je misschien wel van de Paralympics en het WK.  Een goede plek om de benen weer even op te laden voor de volgende meters op de beursvloer.

overige activiteitenOverige activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten waren er nog tal van andere activiteiten op de verschillende stands! Ook in 2018 zullen verschillende deelnemers weer gave activiteiten organiseren. Op onze website kun je tegen die tijd een overzichtelijke lijst vinden met wat er allemaal te doen is.


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang in de aanloop naar de beurs een aantal e-mails met het allerlaatste beursnieuws.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
 

Facebook & Twitter

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, nieuwste producten en alles wat met Bike MOTION te maken heeft.

Volg Bike MOTION op Facebook
Volg Bike MOTION op Twitter