Koop je kaartje

Kom op de fiets

Mobiliseer al je fietsvrienden, maak van je beursbezoek gelijk dé openingsrit van het jaar en kom op de fiets naar Bike MOTION Benelux! Dit jaar is er een bewaakte indoor fietsenstalling voor het fatsoenlijk en veilig stallen van je geliefde sportieve tweewieler. Bovendien kun je je fiets tijdens je bezoek direct onderwerpen aan een check-up!
(e)-MTB parcours e-powered by Bosch (Hal 9 en 10)

Hardtail of full-suspension? SRAM of Shimano? 29-er of 27,5 inch? MTB of e-MTB? Ben je op zoek naar een nieuwe MTB dan valt er tegenwoordig heel wat te kiezen. Op het spectaculaire indoor e-MTB parcours e-powered by Bosch probeer je alles zelf uit. Vergelijk na afloop de testresultaten en kies jouw winnaar!
Let op: Om de mtb's te kunnen testen heb je een testparcoursvoucher nodig. » Lees hier meer

bosch

Exclusief (Hal 11)

Ben jij een echte fijnproever? Kom dan even langs op het Exclusief Plein in Hal 11. Geniet van de meest exclusieve merken en verwonder je over de high-end fietsen en unieke producten die hier gepresenteerd worden.

Personal Improvement Area (Hal 11)

Je fietsprestaties verbeteren of aan het trainen voor een triatlon? Dan ben je bij Bike MOTION Benelux aan het juiste adres. In de Personal Improvement Area laat je namelijk een (nul)meting uitvoeren, stel je gezamenlijk een trainingsschema op, kun je een bike fitting laten doen, krijg je voedingsadvies, kun je al je vragen stellen in het Personal Improvement theater of doe je een van de sporttests. Zo ga je jouw persoonlijke record overtreffen! Vergeet vooral niet je fietskleding mee te nemen, want bij Wattbike kun je tijdens de hele beursperiode een FTP-test afnemen.

Urban plein (Hal 10)

De sportieve fiets wordt een steeds populairder lifestyleproduct. Steeds vaker zie je mensen door de stad scheuren op fraai vormgegeven racefietsen; de zogeheten 'Fixies'. Het themaplein Urban staat geheel in het teken van deze subcultuur. Hier vind je de hipste fietsen in de meest gave uitvoeringen.

Servicestraat

Kan jouw fiets wel een opknapbeurt gebruiken? Neem 'm mee naar Bike MOTION Benelux en stal ‘m in de fietsenstalling. Experts nemen je fiets vanuit daar mee naar de werkplaats waar hij APK-gekeurd wordt. Naast de check-up krijg je ook advies om ervoor te zorgen dat jouw fiets weer zo goed als nieuw wordt.

Toertochtenplein (Hal 10)

Niets is leuker dan samen op de fiets stappen voor een mooie rit! Wil je graag meedoen aan een toertocht maar weet je niet waar te beginnen of kun je niet kiezen? Op het toertochtenplein verzamel je alle informatie over diverse toertochten in binnen- en buitenland. Laat je hier inspireren voor jouw volgende uitdaging én schrijf je gelijk in!

Testen van racefietsen

Om een racefiets goed te testen heb je een aantal ingrediënten nodig: flinke stukken asfalt, scherpe bochten en wind. Ga met een racefiets tijdens Bike MOTION Benelux de openbare weg op en ervaar hoe het is om vingervlug te schakelen of hoe het is om vol in de ankers te gaan met schijfremmen.

Let op: Om de racefietsen te kunnen testen heb je een testparoursvoucher nodig. 
 » Lees hier meer

Live koers kijken

Tijdens Bike MOTION vinden er twee belangrijke wielerwedstrijden plaats. Strade Bianchi én de eerste etappe van Parijs - Nice. Gelukkig hoef je tijdens je beursbezoek niks van beide koersen te missen. Eurosport zendt beide koersen uit in het Cycling Café in hal 11!

  


Kwaremont Koerse Kaffee

Ook dit jaar vind je op Bike MOTION het inmiddels bekende Kwaremont Kaffee, waar je onder het genot van een heerlijk Belgisch biertje even de benen op kan laden. Hier worden de hele dag doorlopend quizzen georganiseerd waar gave prijzen te winnen zijn » . Daarnaast kun je hier terecht voor een een broodje beenham en een bittergarnituur.
Alvast in de sfeer komen? Voorafgaand aan de beurs kun je in diverse Kwaremont Kaffees in Nederland meedoen aan de Bike MOTION actie waarbij je kans maakt op mooie prijzen »

Ambachtsplein (hal 9)

Het bouwen van een fiets is een ware ambacht en op Bike MOTION kun je dit van dichtbij bekijken. Naast dat deze mannen op de werkplaats echt aan het werk zijn, kunnen de vaklieden je ook persoonlijk vertellen over hun kunsten. Aanschouw Dipping, teksten airbrushen en chroomlakken bij Van Gemert. Neem een kijkje bij het vlechten van wielen bij Frieke Bikeboosting. Ga langs bij carbonreparatie.nl voor het bouwen en repareren van frames en volg demonstraties en advies over onderhoud van je voorvork en dempers bij Bikesuspension.nl/Bikeservice van Dijk. Bekijk een demonstratie binnenbanden maken bij A. Dugast of bekijk hier hoe tubes op wielen moeten worden gelijmd. Ga voor zadels, stuurlinten en klassieke racefietsschoenen langs bij Cycle leather Corné of bekijk de kunst van het wielen vlechten bij Frieke Bikeboosting. Download hier een flyer met alle deelnemers.

Pumptrack

Tijdens de Bike MOTION kun je pumptrack leren rijden. Een pumptrack is een gesloten parcours waar bulten, kuilen en bochten elkaar snel opvolgen. Door met je lichaam te ‘pumpen’ is het mogelijk om de pumptrack te rijden zonder ook maar 1x met je pedalen te trappen! De BEPUMPED instructeurs staan elke dag voor je klaar om je de ‘pump-techniek’ te leren. Deze techniek is niet ingewikkeld en geeft je ook veel voordeel op de trails in het bos. De BEPUMPED pumptrack is doorlopend geopend voor publiek. Gedurende de dag zijn er bovendien een aantal demonstratie van wereldkampioen Joost Wichman! #BEPUMPED