Winnaars Bike MOTION Awards 2018

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie: de Bike MOTION Awards. Tijdens de opening op de eerste beursdag zijn na een spannende stemperiode de winnaars bekend gemaakt. Bekijk hieronder de winnaars in de vier categorieën: Accessoires, Fietsonderdelen, Kleding/schoenen/helmen, Training en Voeding. 

 

Categorie accessoires: Proteam Bicycle Care Hydro Coating (40% van de stemmen)
Proteam Hydro Coating is de eerste semi-permanente lakbeschermingscoating van Proteam die speciaal voor fietsen is ontwikkeld. De Proteam hydrofobische coating is een ander soort product dan wax en hecht zich dieper en vaster ín de poriën van de lak. Het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax. De hydrofobische coating is goed te verwerken en omdat het zo dun als water is ook met behulp van een airbrush aan te brengen.Categorie fietsonderdelen: Scope O2 (39% van de stemmen)
Deze off-road wielset van O2 is een aanvulling op de reeks carbon wielsets voor op de weg waar Scope bekendheid mee heeft. De O2 is volledig in Nederland ontwikkeld in samenwerking met de technische universiteit in Eindhoven, zonder compromissen te sluiten. De flenzen van de naven zijn zo ver mogelijk naar de buitenkant gepositioneerd wat in combinatie met een 23 mm hoge velg en de 3 mm off-set voor een stijf en sterk geheel zorgt, perfect voor snelle gravel ritten en extreme XC trails. Ook maakt de O2 wielset gebruik van Scope’s innovatieve local reinforcement techniek, wat inhoudt dat de velg rondom elke spaakgat is verstevigd door het carbon enkel op die plaatsen aan de binnenkant van de velg te verdikken. De O2 wielset weegt 1380 gram.

Categorie kleding/schoenen/helmen: Cadomotus Omega Aerohelm (59% van de stemmen)
Eén aero helm voor al je sporten; schaatsen, skeeleren en fietsen. Cadomotus is leider in de markt voor schaatshelmen. De Omega helm is een door de ISU en KNSB goedgekeurde schaatshelm met geïntegreerd vizier en een perfect alternatief voor fietsers, mountainbikers en triatleten die op zoek zijn naar een mooie high-end aero helm. De Omega maakt gebruik van drie luchtkanalen aan de binnenzijde van de helm en aan de voorzijde wordt lucht doorgelaten via de honingraten. Dit is een unieke combinatie tussen minimale luchtweerstand en maximale koeling van je hoofd. Het materiaal is integraal in het hardschuim van de schelp verwerkt. Daarmee worden aerodynamica en veiligheid geborgd en heb je geen last van vliegjes op je hoofd. Op deze aerodynamische fietshelm klik je met drie magneten de beste vizieren aan je helm. Er komt geen wind in je ogen, ook niet als je met hoge snelheid van een berg af raast. En als je het vizier bergop even niet nodig hebt, klik je het ondersteboven op je helm. Het vizier is van hoogste kwaliteit en gemaakt in de fabriek waar ook de Oakley ski goggles geproduceerd worden.

Categorie training en voeding: Maxim power gel drink (41% van de stemmen)
Maxim Power Gel Drink is een nieuwe frisse isotone Gel Drink; effectiever en veel minder zoet dan de reguliere energy gels. Met andere woorden: minder suiker en meer energie! Een kant en klare oplossing die zowel snelle als langzame energie geeft voor ruim 60 minuten. Gemakkelijk te gebruiken en ideaal gedoseerd in handige hersluitbare verpakking. De belangrijkste energieverschaffer is maltodextrine, een langzaam koolhydraat voor langdurige energie. Maltodextrine is gehydrolyseerd waardoor het beter en makkelijker in het lichaam wordt opgenomen. Maltodextrine is een glucose polymeer; dat wil zeggen dat het darmen voorziet van glucose moleculen maar dan met een iets langzamere opname dan glucose, zodat het geen maagklachten geeft. Bovendien heeft maltodextrine een minder zoete en daardoor aangenamere smaak en het geeft geen extreme insulinepiek waardoor de bloedspiegel langer stabiel blijft. De tweede energiebron is isomaltulose, ook een glucose polymeer voor sportfanaten. Isomaltulose geeft je spieren dezelfde hoeveelheid energie per gram als reguliere suiker (4 kcal/g) en het wordt in je lichaam ook op dezelfde manier omgezet. Maar… het wordt 4-5 keer sneller door de ingewanden gehydrolyseerd en geabsorbeerd. Dit komt door de sterkere binding van de glucose- en fructosecomponenten. 

 
Klik hier om alle genomineerden te bekijken.