Zwitserland themaland Bike MOTION Benelux

Tijdens Bike MOTION Benelux, E-bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs proeft men de Zwitserse sfeer in elke Jaarbeurshal. Terrassen met Zwitserse specialiteiten, lezingen over fietsen en wandelen in Zwitserland, alpenhoornblazers of fietsen testen tegen een Zwitsers decor. Wanneer je de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgt - die loopt over alle drie de beurzen - zullen ze keer op keer verrast worden door de veelzijdigheid van Zwitserland. Door mee te doen met uiteenlopende activiteiten kunnen bezoekers bovendien mooie prijzen winnen.

Zwitserland past als themaland perfect bij sportieve fietsers, recreatieve fietsers en wandelaars. Geen massatoerisme, maar des te meer ongerept natuurschoon. Niet alleen trekt het land al ruim 100 jaar outdoorliefhebbers aan vanwege de bergen, meren, gletsjers en bossen, ook heeft het in de afgelopen decennia een fiets- en wandelinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen.

Voor racefietsers, mountainbikers en recreatieve fietsers zijn routenetwerken uitgezet op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Zwitserland telt ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Bovendien zijn de opstappunten van die routes makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot, die met de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren. De e-bike en e-mountainbike bieden daarnaast minder getrainde fietsers de mogelijkheid het natuurschoon van de Alpen te ontdekken. Ook zijn er tal van accommodaties die zich richten op de actieve vakantieganger. Meer dan 70 hotels zijn in het bijzonder geschikt voor fietsers en maken deel uit van de 'Swiss Bike Hotels'.

Gaat jouw volgende fietstrip naar Zwitserland? Op de website van MyZwitersland vind je een paar mooie routes voor een flinke tour op de mountainbike of racefiets.

» Bekijk hier de mountainbikeroutes

» Bekijk hier de racefietsroutes

 

 

Zwitserland

Outdoorwalhalla Zwitserland staat in 2018 volop in de schijnwerpers. Van 2 tot en met 4 maart is Zwitserland namelijk het themaland van zowel Bike MOTION Benelux als E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs. Deze drie events vinden dan gelijktijdig plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. 
.