Nieuws

 

 • Waar ligt jouw grens? Doe een sporttest bij Wattbike!

  11 december, 2017

  Om optimaal te kunnen trainen is het bepalen van de juiste trainingsintensiteit van groot belang. De laatste jaren is in het wielrennen het gebruik van de Functional Threshold Power (FTP) steeds populairder geworden. Op de Wattbike stand kun je tijdens Bike MOTION gratis een FTP komen doen. Daarmee krijg je een goed inzicht in je fysieke mogelijkheden en je trainingszones voor komend seizoen.

  Lees meer >>

 • Merida komt met speciale editie van de Reacto naar Bike MOTION

  11 december, 2017
  Ter ere van het WK wielrennen van 2017 in het Noorse Bergen komt Merida dit jaar met een limited edition van de Reacto. 

  Lees meer >>

 • De gravelbike: here to stay

  11 december, 2017
  Drie jaar geleden leken gravelbikes nog de zoveelste hype, eventjes overgewaaid uit Amerika, waar vele wegen nog onverhard zijn. Maar ondertussen zijn de gravelbikes here to stay, getuige de vele fabrikanten die er zich op hebben geworpen. 

  Lees meer >>

 • De kunst van het klimmen

  6 december, 2017
  Klimmen is misschien wel het meest heroïsche onderdeel van het fietsen. Tegen het typische Tour-decor van het hooggebergte onder een loden zon kregen de grootste exploten uit de wielergeschiedenis gestalte. Die heroïek trekt aan, en velen willen die beroemde Tour-cols ook zelf wel eens bedwingen. Maar hoe doe je dat precies?

  Lees meer >>

 • De nieuwste modellen van Julbo Eyewear

  29 november, 2017
  Brillemerk Julbo Eyewear komt naar Bike MOTION met drie nieuwe modellen:

  Lees meer >>

 • Gratis zadelmeting en advies

  29 november, 2017
  Laat je tijdens BIKE MOTION gratis advisere over zadelpijn bij de stand van Enjoy. De experts meten de zitbotjes afstand en adviseren het juiste zadel bij jouw gebruik, zithouding en maten. 

  Lees meer >>

 • Schijfrem: ja of nee?

  22 november, 2017

  Schijfremmen op racefietsen. Ze doen de gemoederen hoog oplaaien. Is het niet over het zogenaamde gevaar, dan wel over het eigenlijke nut ervan. Fietsfabrikanten zijn er al een jaar of twee helemaal klaar voor, maar veel consumenten moeten nog worden overtuigd. Maar wie kennis-maakt met schijfremmen, wil niet meer terug.

  Lees meer >>

 • Strava stelt de ultieme kaart met sportactiviteiten samen

  14 november, 2017

  Strava introduceert de wereldwijde heatmap, een interactieve gegevensvisualisatie met meer dan een miljard activiteiten van Strava-sporters over de hele wereld. De kaart bevat zes keer zo veel gegevens als de originele versie uit 2015, evenals een breed scala aan activiteiten op het land en in het water, het hele jaar door.

  Lees meer >>

 • Plaatje volgpagina Bike MOTION

  Een nieuwe koers

  2 november, 2017
  Met de start van de wintertijd is het grote aftellen tot de eerste lentezon en de Omloop het Nieuwsblad 2018 begonnen. Jarenlang was Bike MOTION Benelux het nagerecht van een wielerjaar, maar vanaf 2018 is Bike MOTION de vliegende start van je wielerseizoen.

  Lees meer >>

 • Eerste deelnemers zijn bekend

  2 november, 2017

  Achter de schermen wordt hard gewerkt om er weer een fantastische fietsbeurs van te maken. De eerste namen zijn inmiddels bekend.

  Lees meer >>