Innovatieve Bioracer Epic Bibshort & Epic Women Bibshort

bioracerDe afgelopen 2 jaar heeft Bioracer diepgaand onderzoek verricht op het verbeteren van het meest kritische deel van een wieleroutfit: de bibshort. In dit onderzoek hebben ze de constructie van een hele serie bibshorts onder de loep genomen met een sterke focus op het verbeteren van comfort, prestaties en looks. In dit onderzoek gingen ze uit van een aantal probleemstellingen.- Carbon fietsen, wielen, zadels en schoenen worden alsmaar lichter en stijver, het menselijk lichaam blijft echter zacht en krijgt daardoor veel klappen te verduren. Hoe kunnen we het lichaam beter ondersteunen? - 

De leggrippers die op de huid drukken, doen renners en rensters er vaak uitzien alsof ze een paar kilo zijn aangekomen, zelfs bij getrainde atleten. Bioracer is na gaan denken over het verbeteren van de pasvorm en de looks en het vergemakkelijken van de plaspauzes, met name voor de ladies. Het resultaat? De Epic Bibshort voor mannen en de Epic Women bibshort voor vrouwen.

In plaats van leggrippers is een nieuw materiaal aangebracht met een trapsgewijze compressie. Hiermee worden leggrippers om alles op zijn plaats te houden overbodig. Probleem opgelost! De BibZip™ aan de achterkant van de fietsshort maakt een bezoek aan het toilet des te makkelijker, zonder dat je je shirt hoeft uit te trekken. De Epic Vapor pads die zijn gebruikt integreren veel nieuwe, exclusieve technologieën. Maar de manier van aanbrengen van de pad is zelfs nog belangrijker. In plaats van ingestikt, wordt de pad op het textielpaneel gedrukt en vervolgens ingestikt. Dat betekent geen overbodig materiaal, dus minder massa. De korte fietsbroek volgt naadloos de lijnen van het lichaam. 

Bioracer heeft kosten noch moeite gespaard bij de ontwikkeling van de beste bibshorts ter wereld. De Bioracer Epic Women Bibshort herconfigureert de manier waarop bibshorts zijn geconstrueerd en zet een nieuwe standaard neer op vlak van prestaties, power output en pasvorm.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje in hal 11, stand 11.F008.