Adventure Route

AdventureJe fiets is geen fiets, maar een verlenging van jezelf om mee op avontuur te gaan. Bepakt en bezakt waan jij je over gebaande paden, voorbij asfalt en tot over de rand van de kaart. Op de beursvloer is een “off-road” route voor je uitgestippeld die je langs alle benodigdheden brengt. En of je nu op fietsvakantie gaat of de bossen onveilig maakt op je mountainbike, een avontuur is het zeker weten! En in de adventure-route kun je zelf de uitdaging aan gaan op het mountainbike parcours.

Adventure

Fietsen kijken en fietsen testen in hal 8

Voordat we verklappen waar je de meest avontuurlijke fietsen en accessoires treft op de beursvloer laten we je alvast weten dat je zelf kunt fietsen op stoere mountainbikes van verschillende merken op het MTB-parcours helemaal achterin hal 8 en 9. Hier ligt een uitdagend parcours voorzien van verschillende ondergronden dat niet onder doet aan de tracks in de Nederlandse heuvels. Tussen boompjes door, over keien, grind en wortels, omhoog en omlaag. 

Volg de adventure-route en je weet op welke fiets je volgend jaar zeker gezien wilt worden op de trails! Zo presenteert Cannondale op stand 8.B082 de Scalpel SI. Super stijf en ultra licht, ontworpen om op intensieve en serieuze, technische parcours te rijden. Op stand 8.C062 ontdek je de Giant Anthem advanced, perfect voor jouw XC-avontuur, voorzien van de Maestro suspension setup en een geoptimaliseerde fietspositie.

AdventureAvontuurlijke verhalen in hal 9

Stand 9.A020 is de Adventure Area die bol staat van de avontuurlijke ervaringen die worden gedeeld door verschillende sprekers. Ervaringsdeskundige vertellen over tochten die van de begane paden afgaan. Ook zijn er verschillende sessies over bikepacking. Zo kom je te weten hoe jij voor jouw komende uitdagingen zo efficiënt mogelijk alles mee kunt nemen en wat je niet kunt missen tijdens een tocht.  

Bekijk het programma


Tevens worden er bijzondere films vertoond. Ook bij Cosmic worden interessante bikepacking demo’s gegeven in een van de zes Tech Talk corners op stand 9.A010.

Heb jij al de beste wielen voor jouw fietsavontuur? Misschien passen de full carbon Mavic wielen goed bij jouw fiets. De wielen zitten vol nieuwe technologieën, hebben een breder velgbed en worden standaard met een crash-replacement regeling geleverd. Laat je informeren op de Mavic stand 9.F047 of test de wielen op de Canyon mountainbikes op het MTB parcours.

Daarna snel je door naar de Rotterdamse fietsenbouwer Avaghon, te vinden op stand 9.B038. Avaghon brengt de eerste stalen racefiets met Rohloff naaf, riemaandrijving en schijfremmen op de markt: de Avaghon Racert. Dit nieuwe onderhoudsarme model is uitermate geschikt voor het snelle woon-werk verkeer, gravelracen en toertochten met of zonder lichte bagage. Ook is de Racert custombuilt en daarom compleet naar eigen wens samen te stellen. Zo kun je de fiets ook als traditionele racefiets met velgremmen laten opbouwen.

Bikepacking benodigheden in hal 10

Op zoek naar een evenwichtige bagage- en lastenverdeling aan de fiets? Op stand 10.A026 laat Topeak de bikepacking-tassen zien. De serie bestaat uit front, mid en back loader en stellen je in staat om toch voldoende spullen te vervoeren, ook voor een lange dag excursie, een nachtelijke reis, of een meerdaagse tour. Tevens is de Lauf Grit de perfecte toevoeging voor jouw gravel fiets of om jouw XC bike om te bouwen naar gravel fiets voor avontuurlijke ritten. Met deze voorvork is fietsen een stuk comfortabeler. Te bewonderen op stand 10.C054.

Ook je banden verdienden aandacht en dus wandel je even langs stand 10.B026 waar Continental de X-King allrounder presenteert. Deze lichtlopende band voor mountainbikes past zich aan het terrein aan. Met goede roleigenschappen en een perfect gedrag in bochten.

Devinci komt met de Django en Hatchet Carbon mountainbikes. De stoere Django MTB biedt power, speed en finesse op de trails terwijl de Hatchet Carbon gravelbike balans en voldoende grip biedt op onverharde wegen. Kom voor de specificaties naar stand 10.B009.

AdventureNog meer avontuurlijke producten in hal 11

In hal 11 op stand 11.B024 straalt Specialized. Het merk is terug van weggeweest en presenteert de Adventure fietsen die graag met jou het avontuur tegemoet gaan, ongeacht het terrein, weer of bestemming. Dankzij de voorspelbare rijeigenschappen en ongekende betrouwbaarheid hoef jij je alleen maar druk te maken over hoeveel repen je mee wilt nemen. Tijdens jouw avonturen staat veiligheid natuurlijk voorop. De VariaTM productlijn van Garmin speelt hier op in. De innovatieve fietsradar en slimme fietsverlichting waarschuwt de fietser en ander verkeer, maakt je alert en vergroot de veiligheid. Te vinden op  .

AdventureEn wist je dat BBB op zoek is naar jou om crew member te worden van de Backyard Crew. Alle crew vormt samen een groep enthousiaste fietsers die ondersteund worden door BBB op hun speciale fietsavonturen, reizen of doelen. Op stand 11.C008 kom je erachter hoe je je kunt aanmelden én met welke mooie spullen jij jou volgende avontuur tegemoet kan gaan. Bijvoorbeeld met de Kite BHE-29 helm op je hoofd en de Primefold BTL-48S/M/L minitool voor pech onderweg.Route

Bekijk deze route

Bekijk de andere inspiratieroutes

 

Inspiratieroutes

Ontdek welke route het beste aansluit bij jouw interessegebied en laat je inspireren! Zo zie je alles dat je écht niet wil missen.

Bekijk de routes
 

Bike MOTION Awards

Laat je horen! Jij bepaalt wie er dit jaar naar huis gaat met een Bike MOTION Award. Bekijk het overzicht van genomineerden en kies je favoriet.

Breng je stem uit