Koers Route

KoersIn een peloton met je koersvrienden of alleen stoempen? Aan jou de keus op de koersroute van Bike MOTION Benelux. Schakel naar een hoge versnelling en ga alle uitdagingen aan die je tegenkomt. Vergeet niet om je Strava aan te zetten en de koers met je vrienden te delen na afloop! Je bent dan een stuk wijzer geworden door al het nieuws wat je onderweg bent tegengekomen.

Ontmoet de helden van Giant Alpecin in hal 8

Check je wielerkennis en win mooie prijzen op de Giant-Alpecin teamstand 8.C062. Uiteraard zullen de helden uit het professionele team niet ontbreken. Houd het programma scherp in de gaten en zorg dat je op tijd bent om jouw favoriete fietsheld te kunnen interviewen. En als je toch op de Giant stand bent laat je dan verrassen door de innovatieve ALUXX SL aluminium technologie. Het Content SL Disc frame levert comfort, is licht en uitgebalanceerd voor tal van enthousiaste wielrenners.

In dezelfde hal leer je in een korte workshop van een specialist bij Schwalbe op stand 8.D052 hoe je eenvoudig banden ombouwt naar tubeless met de nieuwe Schwalbe Tubesless Easy Kit. En bij Stevens op stand 8.A075 ontdek je de comfortabele Comet. Een re-design en een lagere prijs zijn het resultaat van de inzet van het ontwikkel-team.

LolaTijd voor pauze in hal 9

Je bent op volle snelheid in de koersroute van Bike MOTION Benelux, maar knijp even in de remmen in de overgang van hal 8 naar 9 voor een fotomoment bij de Shimano Photo booth. Je foto wordt direct geprint én je krijgt hem digitaal in je mailbox. Uiteraard leg je de koersroute niet non-stop af. Tenslotte hoort een koffiestop met appeltaart er gewoon bij. Bij Lola Bikes And Coffee op het terras tussen hal 8 en 9 zit je goed.

Stuurhangen en lekker zitten in hal 10

En dan weer vol gas door voor een wedstrijdje stuurhangen bij Duchene Heroes op stand 9.A055 om vervolgens hal 10 in te duiken waar het Engelse Brooks op stand 10.A021 haar zadels presenteert. Brooks Cambium zadels staan al jaren garant voor unieke fietsprestaties. De carbon C13 range van Brooks England is uitgebreid met drie breedtes. Elke breedte biedt daarnaast de optie van een uitsnede, waardoor de Cambium C13 serie nog beter bereikbaar wordt voor nog meer fietsers. Van criterium tot cyclecross; elk type fietser kan nu op een Brooks Cambium C13 zadel fietsen! 

In hal 10 is ook Roompot-Orange Cycling te vinden met een eigen teamstand 10.B056. Doe hier mee aan de spellen en activiteiten en met een beetje mazzel kun je met jouw helden van het Roompot-Orange Cycling team op de foto. Raad je het juiste aantal bidons in de teamleiders auto dan maak je kans op prachtige prijzen.

Bekijk het moois van Koga in hal 11

Koga is weer terug van weg geweest op Bike MOTION Benelux en hoe. Koga introduceert op stand 11.C064 de nieuwe lijn aluminium endurance racers voorzien van schijfremmen onder de naam Colmaro. Gebaseerd op een lichtgewicht en sportief smooth-welded aluminium frame, met conische balhoofdbuis en Press Fit trapaslagers voor een stijvere constructie zonder gewicht toe te voegen.

De koers zet voort en in deze herfstperiode kan er zo maar ineens een bui vallen tijdens je fietsronde. Gelukkig is daar stand 11.D062 waar Castelli en W.L. Gore and Associates een nieuwe producttechnologie introduceren dat een ongeëvenaard niveau van bescherming biedt tegen regen. Deze technologie wordt gebruikt in de Idro jacket, de lichtste en meest compacte versie van een jasje ooit gemaakt!

Even weer terug naar hal 10 voor een biertje

Kwaremont

Je bent aan het einde van de koersroute en je mag hier jezelf trakteren op een welverdiend Belgisch biertje bij het Kwaremont Koers Kaffee. Speel hier mee met de dagelijks wielerquizzen georganiseerd samen met hetiskoers.nl. Hier ontmoet je ook interessante sprekers uit de wielerwereld. Het Kwaremont Koers Kaffee is een goede plek om de benen weer even op te laden, want nu je bent ingereden kun je zelf Bike MOTION Benelux verder verkennen!

TIP!

Elke dag om 15.30 uur wordt het grote wielerdebat georganiseerd op het podium in het Kwaremont Koers Kaffee in hal 10. Prominenten uit de wielersport nemen plaats aan de wielerronde tafel om te discussiëren over thema’s als vrouwen versus mannen, de toekomst van de wielersport en is er leven na de koers.

Roompot - Oranje Peloton

Dagelijks zullen er renners van Roompot – Oranje Peloton bij de teamstand aanwezig zijn om met de fans sportieve ervaringen uit te wisselen. Daarnaast kun je als je mazzel hebt in een 'meet & greet' met jouw helden op de foto. Ook kun je winnaar worden van diverse mooie prijzen als jij raadt hoeveel bidons er in de ploegleiderswagen liggen die op de stand staat. En op vrijdagmiddag rond 12.30 uur maken ze, in het bijzijn van de hoofdsponsors, het nieuwe teamlogo bekend.

Route

Bekijk de route

Bekijk de andere inspiratieroutes

 

Inspiratieroutes

Ontdek welke route het beste aansluit bij jouw interessegebied en laat je inspireren! Zo zie je alles dat je écht niet wil missen.

Bekijk de routes