Container responsive eyefun 1

Concept

In 2016 is er voor de sportieve fietser van 21 tot en met 24 oktober opnieuw een inspirerende Bike MOTION Benelux. Een beurs voor consumenten én de vakhandel. In een bruisende entourage van tientallen activiteiten presenteren alle toonaangevende merken en marktleiders zich met hun volledig nieuwe assortiment racefietsen, MTB´s, trekfietsen, speedbikes, fietsonderdelen, -accessoires en -kleding voor het komende jaar.
 

Data & tijden

Bike MOTION Benelux is van 21 tot en met 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Heb je vragen? Bel ons gerust of stuur een e-mail. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Tijdens beursdagen kun je ons uiteraard ook tijdens het weekend op dezelfde tijden bereiken.

Jaarbeurs | Utrecht
T | +31 (0)30 295 29 99
E | service@jaarbeurs.nl

Container Responsive eyefun 2

Bezoekersprofiel

De bezoekers van Bike MOTION Benelux zijn fanatieke fietsers die met een racefiets, mountainbike of trekkingfiets gemiddeld 3.157 kilometer per jaar fietsen. Ze hebben oog voor kwaliteit en volgen de trends in de fietsmarkt. Tijdens Bike MOTION Benelux vergapen ze zich aan alle nieuwe fietsen, onderdelen, kleding en accessoires. Een groot deel van de bezoekers kijkt doelgericht om zich te oriënteren op een nieuwe aanschaf. Na een bezoek aan Bike MOTION Benelux geeft 43% van de bezoekers aan binnen een half jaar een nieuwe sportieve fiets te gaan kopen.

De fietsliefhebber stelt hoge eisen aan het materiaal. De fietshobby mag dus ook wat kosten. Het gemiddelde aankoopbedrag van de Bike MOTION bezoeker voor een nieuwe fiets ligt boven de € 2.871,-.

Bestedingspatroon
Verder besteedt deze fanatieke fietser aan zijn hobby ook nog een gemiddeld bedrag van € 630,- per jaar (in 2015 exclusief fiets). Opvallend is dat de bezoekers van Bike MOTION Benelux na het bezoeken van de beurs van plan zijn om meer geld uit te trekken voor de aanschaf van een nieuwe fiets.

 

Vakhandel B2B
Behalve gepassioneerde consumenten trekt Bike MOTION Benelux tijdens de vakdag ook 2.868 vakbezoekers. Dit zijn veelal de eindbeslissers van fietswinkels in het sportieve segment uit Nederland en België. Voor deze doelgroep is Bike MOTION Benelux nog steeds een belangrijk netwerkmoment met bestaande en nieuwe leveranciers.

Container Responsive Eyefun 3

Deelnamemogelijkheden

Deelnemen aan Bike MOTION Benelux is er voor elk budget. Vraag onze tarieven vandaag nog aan en bepaal zelf hoeveel je wil investeren. De standruimte op Bike MOTION Benelux is een combinatie van de vierkante meterprijs én een deelnamepakket naar keuze. Een deelnamepakket bestaat uit de mediacampagne, een aantal services, (administratieve) beursondersteuning én verschillende promotiemiddelen. Je ontvangt een overzicht van de deelnamepakketten direct bij het tariefoverzicht.

Samenwerken aan een fietsfestijn

Op Bike MOTION Benelux kunnen de bezoekers veel meer dan alleen de nieuwste fietsen en onderdelen bekijken. Naast de informatieve stands van de exposanten, kunnen de bezoekers ook meedoen aan diverse activiteiten en workshops. Juist die activiteiten geven Bike MOTION Benelux een extra dimensie. Als exposant kun je hierin participeren en zo nog meer halen uit vier dagen beurs. Alle ideeën zijn welkom.
Neem gerust contact met ons op om samen te bekijken hoe we van Bike MOTION Benelux een bruisend en actief fietsfestijn kunnen maken!

Resultaten vorige editie

Bike MOTION Benelux 2015 zorgde vier dagen lang voor een verhoogde hartslag bij gepassioneerde fietsliefhebbers. De nieuwste modellen racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen kregen een podium en konden ademloos bewonderd en betast worden. Nieuwe producten waren duidelijk herkenbaar door de Noviteitenroute.

Facts & Figures
Gemiddelde verblijfsduur: 4 uur en 32 minuten

Meer weten? Bekijk de factsheet 2015 voor meer resultaten.

Beoordeelt het aanbod op de
beurs als zeer goed.

vindt Bike MOTION belangrijk in het
oriëntatieproces voor aankoop
van fietsen en/of fietsproducten
Bike MOTION Benelux 2024

Container Responsive Eyefun 4

Bike MOTION Awards winnaars

Giant viel twee keer in de prijzen. Met de Dirt-E wisten zij een award binnen te slepen in de categorie sportieve e-bikes. Ook de Giant TCR Advanced SL ISP viel in de prijzen in de categorie racefietsen. Het meest innovatieve fietsonderdeel is volgens de consument de Shimano XT MTB onderdelengroep, waarmee schakelen nog gemakkelijker en stabieler gaat. Een welkome verrassing voor Shimano want de uitreiking op de stand viel tegelijk met de winnende award in de categorie kleding namelijk het Pearl Izumi P.R.O. SS Regenjack. Ook Garmin viel in de prijzen en sleepte een award binnen voor de beste fietsaccessoire met de Garmin Edge Explore 1000, een slim navigatiesysteem met waarschuwingsstool voor achteropkomend verkeer. De Tacx NEO SMART indoorfietstrainer is door het publiek uitgeroepen tot meest innovatie product in de categorie training & voeding. Daarnaast sleepte BMC de award binnen in de categorie mountainbike met de Teamelite 01. Deze is uitgerust met een Xcell demper die in tegenstelling tot het materiaal elastomeer niet gevoelig is voor temperatuurschommelingen

Deelnemerslijst

Benieuwd welke andere exposanten zich al hebben aangemeld voor Bike MOTION Benelux? Klik hier voor de meest recente deelnemerslijst.