Concept

Bike MOTION Benelux is een driedaags evenement gericht op de merken en hun liefhebbers. Van 1 tot en met 3 maart 2019 ontmoeten merken en hun liefhebbers elkaar. Utrecht is één keer per jaar de plek waar je op één locatie een compleet nieuw assortiment vindt van alle belangrijkste leveranciers en waar je op de hoogte wordt gebracht van de nieuwste ontwikkelingen, fietstrends, innovatieve technieken en vaardigheden. Uiteraard is er voor bezoekers ook heel veel zelf uit te proberen. Binnen én buiten. Theaters met inhoudelijke sessies, testmogelijkheden voor racefietsen en mountainbikes, vermaak en het ontmoeten van (oud) profs. Bike MOTION Benelux is een absolute must als het gaat om een echte fietsbeleving.


Waarom in het voorjaar?

Juist het voorjaar biedt jou -als specialist- extra kansen. Want trouwe fans, de Bike MOTION bezoekers van het najaar, komen ook in maart. Zo blijkt uit de enquête. Daarnaast kun jij je ook richten op een bredere groep fietsers. Actieve fietsers, die aan het begin van het seizoen hun sportieve carrière willen uitbouwen. Zij kennen nog geen merkvoorkeur en zijn vooral op zoek naar expertise en advies.

RESULTATEN WIELERSPORTMONITOR
In opdracht van de NTFU en Bike MOTION Benelux stelt het GFK al drie jaar de Wielersportmonitor samen. Uit dit grootschalige onderzoek blijkt dat meer dan 850.000 Nederlanders regelmatig op sportieve basis fietst. Van dit aantal doet het grootste gedeelte hun nieuwe aankopen nét voor en aan het begin van het seizoen. De periode van maart t/m mei is dus het perfecte moment om met deze grotere sportieve fietsers te ontmoeten.

Ben je geïnteresseerd in het complete onderzoek? Neem dan op met het Bike MOTION team via service@jaarbeurs.nl

De highlights

Bike MOTION is het platform voor alle toonaangevende merken en marktleiders. Zij presenteren zich met hun nieuwe assortiment racefietsen, (e-)MTB´s, fietsonderdelen, -accessoires en -kleding voor het komende seizoen. Op verschillende locaties op de beursvloer is hier extra aandacht voor. Diverse podia met live koers, quizzen, interviews met experts en oude helden, maar vooral heel veel kennissessies met thema’s als techniek en onderhoud, training, fietshouding, voeding en fietsvakantie. Daarnaast draait het om testen, testen, testen. Het indoor mountainbikeparcours en de outdoor racetesttrack bieden een extra mogelijkheid om je producten bij een zeer geïnteresseerd publiek te promoten. Natuurlijk zal Bike MOTION de verschillende sportieve fietsdisciplines een podium bieden zodat de bezoeker verrast en geprikkeld wordt.

E-bike Xperience en Fiets- en Wandelbeurs

Maar er is meer waarom Bike MOTION Benelux juist in het voorjaar de deuren opent. Het hele complex staat namelijk van 1 t/m 3 maart in het teken van de fiets:

•De linkervleugel (het deel waar Bike MOTION plaatsvond) is voor Bike MOTION Benelux
•Het testparcours van E-bike Xperience ligt in hal 1 en 2
•Fiets en Wandelbeurs geeft acte de présence in hal 2, 3 en 4