Serviceportaal

De voorbereiding voor jouw beurs

Serviceportaal

Voor exposanten is er het Serviceportaal. Via dit portaal bestel je (technische) facilitaire zaken, catering, vul je je catalogusgegevens in en volg je je bezoekersmarketinginspanningen (en follow up na beurs).

Na registratie als deelnemer wordt er door ons contact met je gezocht. Samen nemen wij het traject tot aan de beurs door en de verschillende aandachtspunten en mogelijkheden.

In aansluiting op dit gesprek ontvang je een e-mail met de gegevens om het persoonlijke account te activeren in het Serviceportaal. Heb je deze e-mail niet ontvangen of ben je de gegevens kwijt? Neem dan contact op met Customer Service.
T | 030 295 2999
E | service@jaarbeurs.nl

Meer bezoekers naar jouw stand? Uitnodigen!

Jaarbeurs kan mensen uitnodigen om naar een beurs te komen, niet naar een stand. Jij als exposant wel. En dat blijkt heel effectief.  Met de middelen die we je gratis ter beschikking stellen is het ook nog eens heel eenvoudig: relatiekaarten, een digitale versie ervan en bijvoorbeeld een registratielink/logo voor op uw website of email. De resultaten van deze acties kun je bovendien monitoren.

Via het Serviceportaal vul je ook je catalogusgegevens in. Op basis van jouw input worden bezoekers al voor beurs gematcht aan voor hen interessante bedrijven. Jouw bedrijf dus. Hoe vollediger uw profiel, hoe meer potentiële leads het oplevert.

Nieuws aanleveren: Free publicity voor jouw bedrijf/organisatie

Binnen het Serviceportaal kun nieuws delen over de producten/diensten die je straks tijdens de beurs laat zien. Deze komen automatisch op je bedrijfspagina binnen de digitale catalogus te staan. Uit al het aangeleverde nieuws maken wij een selectie die wij gratis meenemen in de nieuwsbrieven naar bezoekers en/of printcatalogus. Ook kun je persberichten aanleveren die wij onder de aandacht van relevante media brengen.

Facilitaire zaken en catering

Elektriciteit op je stand nodig, meubels of standschoonmaak? Voor technische voorzieningen, toestemming voor gebruik van gas, afvalverwerking, tuien etc. kun je ook terecht in het Serviceportaal.

Tijdens beurs dranken, lunchpakketten of bijvoorbeeld bittergarnituur op uw stand nodig? Regel het van tevoren via het Serviceportaal of tijdens de beurs met slechts 1 telefoontje en het wordt razendsnel gebracht. Wil je catering op maat met bijvoorbeeld Live Cooking of het inzetten van een Barista? Neem dan contact op met Serviceportaal voor de mogelijkheden.